Munkánk alapelvei

"A legnehezebb dolog a világon tudni, hogyan kell valamit jól csinálni és szó nélkül végignézni, ahogy valaki rosszul csinálja."/ismeretlen szerző/

Csak azt csináljuk, amihez értünk

Az igazi tudás ott kezdődik, amikor már tudunk annyit, hogy azt is tudjuk, hogy mit nem tudunk. Szolgáltatásaink alapvetően kétirányúak. Azokat a tevékenységeket, amelyekhez igazán értünk, saját szakértőinkkel végezzük. 

Lehetnek és természetesen vannak is olyan esetek, amikor partnereink speciális szaktudást igénylő, vagy szűk szakmai kérdést érintő problémáira nem tudjuk saját erőből a megoldást szállítani. Ilyenkor "menedzsment brókerként" kiterjedt szakmai kapcsolatainkat és naprakész piaci ismereteinket hívjuk segítségül. A szakterület jelenlegi legjobb értői közül választjuk ki és közvetítjük díjmentesen szakértő kollégáinkat. 

Nem próbálkozunk, megcsináljuk

"Try not! Do or do not! There is no try." - vagyis - "Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!" - mondta Yoda mester a Csillagok Háborújában egy jedi lovagnak. Valószínűleg azt is tudta, hogy ezzel nemcsak a dolgokhoz való hozzáállás alapjait, de az üzleti élet egyik legfontosabb alapszabályát is megfogalmazta. Már ami a siker elérésének módszereit illeti. Erről mi is így gondolkodunk. Jóideje töröltük szótárunkból a "próbálkozni" kifejezést.

20 % elmélet, 80 % gyakorlat

Tudásunk és tapasztalataink feljogosítanak arra, hogy tanácsadói-szakértői munkánk végzésekor ezt az arányt tarthassuk. (Csak zárójelben: kevesen tehetik meg ezt.) A legtöbbször ugyanis József Attilával szólva: "(...) fecseg a felszín, hallgat a mély." A "felszín", jobb híján különböző nyakatekert és haszontalan elméletekből szokott állni. Ha pedig Ön találkozott már olyan "fecsegőkkel", akik áldásos tevékenységükben tartották ugyan a fenti arányt, csak éppen fordítva, akkor azt is tudja, hogy mi lett annak a vége.

Nem hányjuk a borsót a falra

Egyrészt, mert az nem oda való, hanem pl. a levesbe, másrést, mert semmi értelme. Mint ahogy annak sem, ha mondjuk megegyezünk egy feladat határidőre való elvégzésében és az sorozatosan nem teljesül. Meg annak sem, ha megoldási javaslatainkat nem csinálják, csak próbálkoznak. (lásd Yoda), vagy ami ennél még sokkal rosszabb, meg sem próbálják alkalmazni. Sikert csak együttműködés mellett tudunk garantálni.

Arról is beszélünk, ami nem tökéletes

Ha ezt nem tennénk, akkor magunkat kellene eltiltani a tanácsadói tevékenységtől. A "minden nagyon szép", a "minden nagyon jó" című előadásokkal könnyű népszerűséget szerezni. Átmenetit, pillanatnyit mindenképpen. Mi viszont hosszú távra tervezünk. Amúgy meg évek múlva sem szeretünk átmenni az utca túlsó oldalára.

Pénztártól való távozás után is elérhetők vagyunk

Sőt, együttműködésünk akkor kezdődik igazán. Mert a tanácsadói munka eredményei a pénztártól való távozás után jelentkeznek. A pénztár a közösen kijelölt útnak csak a kezdete. Az igazi és tartós eredmények a kezdeti sikerek után jönnek. Az úton, pedig végig kell menni. A legtöbb menedzsment szakértői-tanácsadói tevékenységet éppen azzal ítélik kudarcra, hogy a pénztárnál már vége is van az útnak.