Felajánljuk Önnek és cégének...

a TechnoQua Management Consulting cégcsoport szakértőinek közel 100 éves munkatapasztalatát, amit a legkülönbözőbb szak- és menedzsment területeken szereztünk, valamint több, mint 1000 cég működése ismeretének előnyeit, melyeket kis- és közepes vállalkozásoknál, nagyvállalatoknál végzett oktatási-képzési-, rendszerépítési- és auditálási tevékenységeink eredményeképpen szereztünk és folyamatosan bővítünk.

Ha bennünket választ, olyan szakemberekkel dolgozhat együtt, akik megfelelő tudással és tapasztalatokkal rendelkeznek menedzsment témakörökben.

Miért? Mert az esetek döntő többségében nyerni szoktunk! 

Tudja, mint a sakkban. Biztosan hallotta már, hogy a legkiválóbb sakknagymesterek általában 40-50 ezer játszmaállást képesek felismerni. De csak olyanokat, amelyek "valósak", megtörténtek, vagyis játszmák közben fordultak elő. Ezeket ők képesek megjegyezni, majd felidézni és "használni". Amikor szükséges. Azt is tudják, hogy mi az adott állásnak az előzménye és mit lehet "kihozni" belőle. Tehát nagyon sok játszmaállást képesek megjegyezni.

A sakkozók által ismert és használt játszmaállások száma a "sakkszókincs".

A nemzetközi nagymestereknek meglehetősen bőséges sakkszókincsük van. Ezzel szemben az eggyel alacsonyabb osztályú játékosok, a mesterek "mindössze" kb. 2000 játszmaállást ismernek. Persze az sem kevés! Miért van ez? Talán, mert utóbbiaknak rosszabb a memóriájuk? Kísérletekkel kimutatták, hogy nem. Akkor miért? Mert kevesebb időt töltöttek és töltenek ma is a "szakmájukkal", vagyis a sakkal. Kevesebbet tanultak, kevesebb játszmát elemeznek, kevesebb meccset játszanak, így természetesen kevesebb állással is találkoznak. Ezért tehát az ő sakkszókincsük szegényesebb, mint nagymester társaiké.

Nincs ez máshogy más szakmákban, de a cégvezetés területén sem! Az igazán jó szakemberek pontosan arról ismerhetők fel, - mindenféle szakterületen - hogy a sakkszókincs analógiájára milyen az ún. "szituációs szókincsük". Vagyis milyen gazdag a különböző képzések és a sokéves gyakorlati munka során felhalmozott tudásuk, tapasztalatuk, (ami természetesen nemcsak szakmai, hanem pl. vezetési is lehet). A felkészült és sokat látott orvosnak, a gyakorlott és jó gázszerelőnek, vagy a tapasztalt menedzsment tanácsadónak kellően nagy a szituációs szókincse. Bizonyára Ön is ismeri azt az érzést, hogy: "Ilyet láttam már valahol!" Azért van ez, mert: "A régi dolgok visszaköszönnek." 

A mi szituációs szókincsünk is meglehetősen gazdag! Ezt a tudást és tapasztalatot osztjuk meg Önnel együttműködésünk esetén.